Vakantiewoningen, vakantiehuizen, recreatiewoningen Zeeland

Zeeland biedt veel voor een ontspannen vakantieverblijf, naast zon, zee, strand zijn er veel monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea, leuke attracties, evenementen en is Zeeland een uitstekende plaats voor watersporters. Zo zijn er ongeveer 42 jachthavens met zo’n 11.000 ligplaatsen maar ook surfers en zeilers zijn niet meer uit de Zeeuwse wateren weg te denken. Sporten zoals de kano- en roeisport, de sportvisserij, de duiksport en de zogenaamde ‘snelle’ watersporten als jet- en waterskiën worden steeds vaker beoefend in en op de Zeeuwse wateren, net als kitesurfen en golfsurfen. Van de laatste sport vinden zelfs regelmatig wedstrijden plaats in Domburg.

Natuur en water zijn weliswaar de elementen waar bijna iedereen aan denkt bij Zeeland, maar ook in en rondom de Zeeuwse steden valt er genoeg te beleven. Zo zijn er mooie historische plekjes te bezoeken in bijvoorbeeld Goes, Sluis, Middelburg, Veere en Zierikzee, die vanwege hun monumentale gebouwen en straatjes jaarlijks veel bezoekers trekken. 

Zeeland wordt uiteraard ook bezocht door natuurliefhebbers vanwege de diverse natuurgebieden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar ook buiten de natuurgebieden is er veel te zien om maar een paar voorbeelden te noemen valt er te denken aan: 

De “Zak van Zuid-Beveland”, met zijn kronkelende paadjes, de boomgaarden en de dijkjes vol bloemen en planten, is het goed fietsen en wandelen.

Ook Zeeuws Vlaanderen is met haar smalle wegen, soms nog geplaveid met kinderkopjes of kasseien en omzoomd met knotwilgen, de moeite waard, evenals “Het Verdronken Land van Saeftinghe” en natuurgebied “Het Zwin”.

In Walcheren zijn er uiteraard ook prachtige gebieden, bijvoorbeeld Fort Rammekens (het oudste zeefort van West-Europa) bij Ritthem, De Mantelinge tussen Domburg en Oostkapelle en het waterwingebied Oranjezon, bij Oostkapelle.

En natuurlijk de boswachterij bij Haamstede op Schouwen – Duiveland, welke tegen het strand is gelegen en ca. 300 hectare groot is. 

Maar in de eerste plaats staat Zeeland bekend om zijn uitgestrekte zandstranden, welke tot de schoonste stranden van Nederland behoren. Op deze stranden kunt u heerlijk zonnen, spelen, luieren maar ook op minder zonnige dagen kunt u hier heerlijk uitwaaien en valt er van alles te zien, alleen de zee op zich biedt al een schitterend schouwspel welke geen dag hetzelfde is.    

Om uw vakantie compleet te maken kunnen we niet heen om het feit dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland heeft! En mocht dat even niet zo zijn dan zijn er tal van attracties die de moeite waard zijn voor jong en oud.

 – Zeeland – Schouwen Duiveland – Tholen – Noord en Zuid Beveland – Walcheren – Zeeuws Vlaanderen –
– Vakantiewoningen in Zeeland – Vakantiehuizen in Zeeland Recreatiewoningen Zeeland –

Scroll to Top