Domburg

Domburg is waarschijnlijk de bekendste badplaats van Zeeland en kent een rijke historie.

Al van oudsher komen beroemde en minder beroemde mensen naar Domburg om ieder op hun eigen manier te genieten van de gezonde zeelucht of om te schilderen in het fraaie licht. De gezonde zeelucht zorgde ervoor dat ook beroemde doktoren hier naartoe kwamen met hun patiënten en het mooie licht trok op zijn beurt weer schilders die hier diverse meesterwerken creëren. Zo werd Domburg een gerenommeerd kuuroord voor elite en kunstenaars.

De geschiedenis vertelt dat al ver voor 1834 Domburg als heel aantrekkelijk werd ervaren. De geschiedenis van Domburg gaat echter verder terug. In 1223 had het al stadsrechten verworven. Van de 15de tot het midden van de 16de eeuw leefden de inwoners van de haringvangst, de landbouw, veeteelt en jacht. De eerste toeristen, vooral dagjesmensen uit Middelburg, verschenen al in de 17de eeuw. In 1834 kwam het toerisme werkelijk op gang en in 1860 werd Domburg te klein om er al zijn bezoekers te huisvesten. Vaak was al ruim voor het zomerseizoen alle beschikbare accommodatie volgeboekt en dat is nog vaak zo.   

Tot op de dag van vandaag is Domburg een gezellige familiebadplaats voor jong en oud. Alle mogelijke voorzieningen om u een prettige vakantie te bezorgen zijn aanwezig. Het gezellige centrum met diverse terrassen, winkels, restaurants en een subtropisch zwemparadijs zijn allen gelegen onderaan de duinen, het strand en de zee.

In Domburg worden in de zomermaanden vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals een wekelijkse toeristenmarkt en er is jaarlijks een JAZZ weekend dat veel bekendheid geniet. Maar natuurlijk is Domburg vooral bekend om zijn fraaie stranden en gezellige sfeer!.

 Vakantiewoning verhuur Domburg – Vakantiewoning huren Domburg – Te huur in Domburg- Vakantie in Domburg – Huren in Domburg

Scroll to Top