Walcheren

Dicht bij de kust van het schiereiland Walcheren liggen diverse bekende badplaatsen, ook meer landinwaarts liggen diverse dorpen en steden, elke plaats  ligt minder dan 10 kilometer van elkaar vandaan en ook de afstand tot de kust of het Veerse meer is nagenoeg altijd op fietsafstand. Elke stad of dorp heeft zo zijn eigen karakter en bijzonderheden.

Enkele kustplaatsjes op Walcheren zijn:

VEERE
Veere is gelegen aan het Veerse meer en heeft een haast Anton Pieckachtige  uitstraling door de goed bewaard gebleven middeleeuwse bebouwing. Veere heeft tevens nog fraaie vestingwerken.

In het centrum treft u tevens een jachthaven aan het Veerse Meer, een uitgebreid watersportgebied,  wat in het hartje van Zeeland ligt, naast watersport heeft Veere tal van leuke winkeltjes en restaurantjes vaak gelegen in mooie monumentale panden. Het Veerse meer heeft vele  mogelijkheden voor vissen, surfen, zeilen, kanoën, waterskiën en sportduiken,  evenals les mogelijkheden en materiaalverhuur hiervoor.

Grote en kleine jachthavens met meer en minder uitgebreide voorzieningen vindt u volop in dit brakwatergebied. Het is tevens een prachtig natuurgebied met recreatieterrein langs de oevers en op de eilandjes (bijv. de Haringvreter) ook zijn er wandel- & fiets mogelijkheden.

VROUWENPOLDER
Vrouwenpolder ligt tegenaan de duinen en tegenaan de Veerse gatdam, die Walcheren verbindt met Noord Beveland, aan de ene kant van deze dam ligt het Noordzeestrand en aan de andere kant het Veerse meer. Vrouwenpolder is daardoor zeer geliefd bij veel watersporters. Aan de andere zijde, tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle  ligt het natuurgebied Oranjezon waar het prachtig wandelen is en je zomaar “tegen” een hert kunt “aanlopen”.

OOSTKAPELLE
Oostkapelle is een familievriendelijke badplaats en is gelegen in een mooie natuurlijke omgeving en heeft naast mooie landerijen, en statige herenhuizen een prachtig bos en duingebied “De Manteling”.

U heeft hier bij uitstek de mogelijkheid om heerlijk te genieten van de rust van de natuur, om bijvoorbeeld fietstochten te maken, lange wandelingen door het mooie Walcherse landschap, maar natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen op een van de mooiste stranden van Nederland.

Oostkapelle heeft veel voorzieningen die kunnen bijdragen om u een onvergeetelijke vakantie te bezorgen.

DOMBURG
In Domburg ligt de kern van onze verhuur activiteiten. Uitgebreidere informatie over deze geliefde badplaats treft u ook op onze site, hiervoor is een aparte menuknop aangemaakt.

WESTKAPELLE
Westkapelle heeft naast duinen en strand ook een ‘dijk van een dijk’, de Westkapelse Zeedijk. De zee vormde hier regelmatig een bedreiging omdat het dorp op de kop van Walcheren ligt, met de punt in de zee. Westkapelle kent een cultuur van noeste werkers en visserslui en heeft vanwege de verraderlijke ligging een vuurtoren die zeer beroemd is geworden door de schilderijen die Mondriaan er van maakte.

Westkapelle, wat tegen aan de dijk en de duinen is gelegen is zeer geliefd bij sportvissers omdat je zowel vanaf de dijk als vanaf het strand allerlei vissoorten kunt vangen. In de zomermaanden trekt Westkapelle dan ook veel toeristen en dagjesmensen aan die hun geluk beproeven in het vangen van Geep. Makreel, Tong en al wat niet meer.  

Maar ook hier kunt u ook gewoon genieten op het strand of op één van de terassen.

ZOUTELANDE
Zoutelande staat bekend om zijn hoge duinen, lange stranden en mooie wandelboulevard waar u prima kunt genieten van de passerende scheepvaart. Ook Zoutelande is tegenaan de Duinen gelegen en heeft een leuk centrum met diverse winkeltjes en terrassen.

VLISSINGEN
Vlissingen heeft het allemaal, zo zou je deze stad het best kunnen omschrijven. Vlissingen is al van oudsher bekend als de stad aan de Westerschelde waar veel handel werd bedreven en vele schepen werden gebouwd om handel te drijven of om oorlogen mee te voeren. Vlissingen is zeker zeer bekend geworden als de stad van Michiel Adriaenszoon de Ruyter. Die het schopte van bootsjongen tot Admiraal van de Nederlandse vloot en Nederland veel rijkdom heeft bezorgd in de gouden eeuw.

Heden ten dage is Vlissingen met zijn brede en lange boulevard nog steeds een attractie op zich en ademt nog steeds een zekere maritieme sfeer uit. Prachtig is de scheepvaart die nagenoeg onder je neus voorbij komt. Ook hier is een jachthaven in het centrum en zijn er veel terrassen, winkels, musea en overige bedrijfjes. Naast toerisme zijn er ook veel studenten die er studeren en is Vlissingen rijk aan multiculturele winkeltjes in groenten, fruit en al wat niet meer. Alles in de gemoedelijke sfeer waar Zeeland bekend om staat. Vlissingen is zeker tijdens uw verblijf in Zeeland een bezoekje waard!

MIDDELBURG
Als afsluiting kan natuurlijk Middelburg niet ontbreken het is tenslotte de hoofdstad van Zeeland. Ook Middelburg kent een rijke historie en was één van de grootste koopsteden van Nederland en in de gouden eeuw de vierde grote stad van Nederland en als stad zeer belangrijk in de bekende V.O.C. periode. Deze monumentenstad telt nu nog ruim 1000 grote en kleine monumenten veelal uit die tijden.

Heden ten dage is het mogelijk om door middel van een stadswandeling, onder leiding van een gids, deze levende herinneringen uit het verleden op te halen.

Natuurlijk kunt u Middelburg ook bezoeken om gewoon heerlijk te winkelen of lekker te genieten van u verblijf in Zeeland op de vele terrassen of in de vele restaurants die Middelburg rijk is.

– lastminute vakantiehuisjes – vakantiehuisjes Zeeland particulier – vakantiehuisjes Zeeland Walcheren – – lastminute vakantiehuisjes – vakantiehuisjes Zeeland particulier – vakantiehuisjes Zeeland Walcheren – Kerstvakantie – Herfstvakantie – Pasen / meivakantie – Zomervakantie in Domburg – Oostkapelle

Scroll to Top